Choklad med harmoni och lite poesi…

 När jag var 6 år blev jag förälskad… i choklad.

 ”Den snälla tanten på gården som jag ofta hälsade på gav mig en spännande påskpresent. Det var ett ägg. Ett riktigt ägg, fast inte med äggvita och äggula förstås. När jag varsamt skalade på det vita äggskalet en liten bit i taget, så visade sig en djup mörkbrun yta. Den gav ifrån sig en doft som tilltalade mig på ett nytt sätt jag tidigare inte doftat. De andra dofterna jag erfarit av vad de kallar choklad var sött och klibbigt. Här uppenbarade sig en helt ny värld för luktsinnet. Mustigt och lite jordigt men så lockande.

Äggskalet var nu avlägsnat så pass mycket att ett önskvärt bett kunde äga rum. Ljudet då en del av det mörka ägget separerades gav ett krakande och djupt ljud. Nu smälte chokladen sakta i munnen och erbjöd ett tillägg till den redan påbörjade upplevelsen från doften, helt ny för min gom.

Det var som om smak och lycka möttes och tiden var utom påverkan”.

/ Ann

 

Så poetiskt uttryckte och tänkte jag nog inte som 6-åring….

Men med årens utveckling i min passion och språket kring choklad så är jag övertygad om att det var så jag upplevde det egentligen.

I flera decennier har jag låtit bli att äta choklad och ägnat mig åt att njuta av den istället. I många år var det min Var Dags syssla och jag åkte runt om i landet och berättade om denna härlighet.

Så på ett poetiskt och romantiskt sätt har jag fått en känsla av att jag åter vill dela med mig av min relation till choklad.

Det blir många härliga choklader, dråpliga anekdoter när bekantskapen stärks till den ljuvliga lilla bönan som väcker alla våra sinnen till LIV.

Ni är välkomna att boka mig att komma som Er poetiska chokladprovare till Era tillställningar, företag och andra festligheter.

Bokar ni som sällskap om minst 10-12 gäster så erbjuds lite extra gott. Avbokning 7 dagar innan. Därefter full betalning. Vid företagsfakturering tillkommer moms.  Innehar F-skattebevis. Chokladerna jag använder kan variera för bästa smakupplevelse och vissa av sorterna innehåller laktos, nötter och eventuellt stenfrukt. (Dock inte alla sorter) Dryckerna som ingår är alkoholfria. T.ex. Kombucha.

Hör av dig så skickar jag prisuppgifter.

ann@embracetherapy.se eller 0708-399722

Det kommer såklart att finnas choklad för shopping.

 

Share This

Dela detta!

-dela detta inlägg med dina vänner.